Anlæg til grønlandsk landsby

PROJEKTET: Tilbage i 2006 fik ETP Consult stillet en forespørgsel fra det grønlandske Hjemmestyre, om at levere et specifikt energianlæg, der skulle opfylde Hjemmestyrets ønske om elforsyning til fire nye hytter i landsbyen Qeqertat, som har omkring 29 indbyggere. Landsbyen ligger øst for byen Qaanaaq i Qaasuitsup Kommune, som er Grønlands største kommune og verdens arealmæssigt største og nordligste kommune.

LØSNINGEN: Energianlæggene var fire containere, der var udstyret med tre små energikilder, sammensat af sol-, vind- og dieselenergi. For at få olieforbruget bragt ned til et minimum, var det nødvendigt at udstyre anlæggene med alternativ energi, som kunne bidrage med energi i de perioder, hvor der er henholdsvis vind eller sol.
Solcelleanlæggene blev placeret på taget af containerne. Dette gav det optimale soludbytte perioden fra 1. april til 30. september. Vindmøllerne blev monteret på det ene hjørne af containerne, og inde i containerne blev diesel generatoranlæggene, dieseltankene, batterier samt elforsynings- og styretavlene placeret.
Projektet blev lavet i samarbejde med flere leverandører.

Kontakt person

Peter L. Gaardbo

© 2024 ETP Consult A/S